Embotit català a l’Antàrtida?

El Polarstern és un vaixell trencaglaç alemany equipat amb tot l’instrumental necessari per investigar els fons marins. De fet, és un centre científic flotant considerant com el millor buc d’investigació polar del món. Aquest excepcional vaixell, de 118 metres d’eslora, està dirigit per l’Institut Alfred Wegener d’Investigació Polar i Marina.

Cada any, aquest laboratori gegant, -disposa de tot l’equipament necessari per fer recerca en oceanografia, biologia, geologia, geofísica, glaciologia, física, química i meteorologia – , aplega centenars d’experts que duen a terme investigacions diverses, moltes de les quals han permès fer avenços considerables a la comunitat científica.

Cal Prat a l'Antàrtida

Es dóna el cas que durant uns quants anys, alguns dels científics de l’expedició a l’Antàrtida del Polarstern, eren catalans. És el cas, per exemple, de l’especialista en física orgànica, Elisabet Cornet. Veïna de Sant Cugat, és una bona amiga de Cal Prat que va tenir una gran idea. A les expedicions científiques a l’Antantàrtida, sovint s’han de suportar situacions meteorològiques extremes, moltes jornades de tancament dins el vaixell i una alimentació a base de conserves. Per què no millorar-ho? I és així com van proposar a Cal Prat que els subministrés aliments per l’expedició.

De seguida es van posar d’acord. Com a mostra d’agraïment, l’expedició científica del Polarstern, que durant uns quants anys va poder degustar els productes de qualitat que oferim a Cal Prat, va fotografiar el nostre logotip en els gèlids paratges del casquet polar. Qui sap si vam poder influir d’alguna manera positiva en els resultats dels estudis que va fer l’expedició del Polarstern!. Embotit català a l’Antàrtida? Si, gràcies a Cal Prat.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari