Formatge pecorino moliterno al tartufo

El pecorino de Sardenya és un dels formatges italians amb denominació d’origen protegida. D’entre les varietats que es produeixen d’aquest formatge d’ovella curat, un dels més apreciats pel món de la gastronomia és el Pecorino Moliterno al tartufo.

Es tracta d’un formatge fet amb llet crua d’ovella que conté vetes de tòfona aportant-li un sabor únic. La característica que diferencia aquest formatge, el que el fa únic, és que la tòfona s’afegeix després del procés d’envelliment, mitjançant la injecció d’una pasta feta de tòfones negres . Aquest procés permet que el formatge pugui desenvolupar el seu propi caràcter, els seus propis gustos i la seva textura granulosa, abans d’afegir-hi la tòfona. Un cop injectada, la tòfona creix i s’infiltra a través del formatge, formant unes vetes que acaben donant-li un aspecte molt semblant al del marbre.

Pecorino-novetats i ofertes-productes-xarcuteria Cal Prat- Mercat Central de SabadellTot i que les tòfones es concentren només en les vetes, el gust de tòfona impregna tota la massa d’aquest formatge. Alguns experts en gastronomia afirmen que “el contrast entre les aromes i sabors làctics i els que proporcionen la mateixa tòfona és molt acusat”. Té un gust fort, un punt picant, i una mica salat. És ideal per menjar acompanyat de nous i fruita fresca.

La tradició formatgera sarda és ancestral. Algunes families locals, dedicades a la cria de bestiar oví, van començar, fa segles, a comercialitzar diverses classes de formatge d’ovella i han continuat el negoci generació rere generació. És el cas, per exemple de la familia Villeco que, des de finals del segle XIX es dedica a la producció del pecorino moliterno al tartufo amb la marca Central Formaggi.

A Cal Prat hem incorporat aquest excel·lent formatge mediterrani en el catàleg de productes selectes que oferim a la nostra clientela. Estem convençuts que tindrà molt d’èxit.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari